Bästa svenska slots – svenskarnas favoritslots

Skriven av braspelsajteradmin November 25, 2019.

populäraste svenska slots

Svenskarna är ett folk som gillar traditionella ting. Se bara på Kalle Anka på jul – hur många sitter inte bänkade framför teven när Kalle Anka drar igång. Kalle och hans vänner har sänts varje jul sedan 1994, och premiäravsnittet hade 3 225 000 tittare. Sedan dess har siffran legat relativt stadigt, år efter år. Aldrig någonsin har siffran stigit under 3 miljoner, och år 2018 var det 3 775 000 personer som satt som klistrade framför rutan, för att återigen få se på den speedade hackspetten, Lady och Lufsen och den schackrutiga färgen i tomtens verkstad – där någon alltid måste kommentera att “en sån färg skulle man allt ha HÖHÖHÖ”.

Eller ta midsommar – som vi har firat sedan någon gång på 300-talet. Säga vad man vill om oss svenskar, men vi är iallafall trogna våra traditioner – det kan ingen ta ifrån oss.

Gamla godingar bland favoritslotsen

Även när det kommer till slots fortsätter vi att vara vanan trogen – och svenskarnas favoritslots är några riktiga klassiker. Vi är inte rädda för att testa nya saker – absolut inte – men när det kommer till det vi känner oss mest bekväma och tillfreds med, så gillar vi gärna att hålla oss till det som är tryggt och känt. Sedan skadar det ju inte heller att dessa slots är galet underhållande och helt tidlösa – så vi misstänker att de kommer fortsätta att toppa listorna i flera år till. Börjar du bli nyfiken på vilka slots vi svenskar föredrar? Här kommer de.

Starburst – den eviga ettan

StarBurst

När man diskuterar populära slots är det nästan omöjligt att inte nämna Starburst. Detta är dock inga konstigheter – då denna älskade klassiker fortsätter att toppa popularitetslistorna år efter annat. Denna slot har en tidlös, färgglad design, som för tankarna tillbaka till 80-talets populära arkadspel. Kanske är det detta tema som har lockat folk från starten, och när de insett spelets underhållningsvärde har de helt enkelt blivit fast. Starburst är en mycket underhållande slot med 5 hjul, 3 rader och 10 vinstlinjer. Spelet bjuder på flera roliga funktioner, så som wilds, expanderande wilds och re-spins. Här förtrollas man av de färggranna stjärnorna, vilka dessutom kan dela ut riktigt fina vinster om man har tur.

Trots att spelet har en hög volatilitet, känns det inte som att man behöver vänta särskilt länge innan det ramlar in en och annan vinst. Denna pärla från NetEnt är en riktig fullträff från utvecklaren – och vi misstänker att vi kommer fortsätta att hitta Starburst på topplistorna under många år till framöver.

Gonzo’s Quest – lika populär nu som då

När Gonzo’s Quest lanserades under 2010, ansågs den vara riktigt banbrytande och innovativ, med sina fallande symboler och kaskader vid vinst. Trots att sloten idag fått en hel del sällskap av slots med samma funktioner – fortsätter vi att hålla oss trogna till den lille spanske erövraren Gonzo.

Spelet har en klassisk spelplan med 5 hjul och 3 rader – så långt är allt som vanligt. Men i Gonzo’s Quest snurrar inte hjulen fram symboler. Istället faller symbolerna ned från toppen av spelplanen. Skulle en vinst uppstå startas en kaskadfunktion, vilken innebär att de vinnande symbolerna försvinner, för att ersättas av de symboler som ligger ovanför på spelplanen. Detta banar väg för nya vinnande kombinationer, och därmed kan du vinna flera gånger på samma spinn. Även Gonzo’s Quest är utvecklat av NetEnt och det är inte för inte som dom är en av de största utvecklarna i branschen.

Book of Dead – action och äventyr med höga vinster

Book of dead slot

Book of Dead är en äventyrsfull slot, som främst vunnit spelarnas popularitet genom sitt spännande tema i kombination med ett freespin läge som innehåller expanderande symboler. Detta kan – om man har tur – ge upphov till riktigt fina vinster, vilket många spelare har blivit varse sedan sloten lanserades av Play n Go i början av 2014.

Även denna slot har en klassisk spelplan med 5 hjul och 3 rader. Vinstlinjerna är 10 till antalet och spelet bjuder på en maximal vinst om hela 250 000 mynt. Spelet har en hög volatilitet men i gengäld ger dess starka symboler riktigt fina utdelningar när de ingår i en vinnande kombination. Eller vad sägs till exempel om 5 av spelets egen huvudperson Rich Wilde – vilken ger hela 5 000 gånger din insats. Med en högsta insats om hela 1 000 kr – finns därmed här potential för riktigt fina vinster. Vi kan helt klart förstå att denna slot har blivit en av de svenska spelarnas absoluta favoriter.