Sportsbetting historia del 2

Skriven av braspelsajter.com October 6, 2015.

Sportsbetting och dess historia är ganska intressant om man ser till att de flesta av oss vanligt folk tycker och tror att sportsbetting bara har funnits sisådär i ett par decennier… Relativt totalt fel det och som du redan har läst finns det mängder med bevis och dokumentation från Romarna och andra, varför inte nämna Grekland och deras Olympiska Spel? Snudd på 2000 år gammalt och fortfarande världens mest sedda sportevenemang som fångar oss alla var fjärde år. Om vi nu går tillbaka till England och hur dess historia med sportsbetting har utvecklats kan vi se att efter 1980-talet så spelade folk som galna.

Bookies till internet

Detta var ett faktum när du växte upp och sedan år 2001 kom det något som vi svenskar gillar väldigt mycket och det är oddsterminaler med fixerade odds som medförde ökad omsättning men även att de oberoende spelshopparna minskade i antal. Man såg stora stora namn som William Hill och Ladbrokes kontrollerade marknaden ganska totalt och mindre familjedrivna bookies blev tvungna att stänga ned och göra något annat. Till detta spektakel kom även då internet som en stormvind och nästan direkt började det poppa upp online spelbolag som tog mer och mer av marknaden. Med internet kom även en liten sidorevolution för inte nog med att internet introducerades men även själva teknikboomen kom ju med bättre internet och bättre teknologi.

Spelandet bara ökar

På bara 10 år växte spelandet enormt mycket på nätet och spelsajter började verkligen konkurrera med varandra istället för att bara plocka marknadsandelar som bara fanns att ta för sig av. Växande antal av spelföretag och bredbanden som blev mycket snabbare och även grafiken blev bättre samt att du som jag har smartphones numera. Allt ovan har bidragit till att du och jag kan idag spela otroligt bra casinospel i mobilen och detta var vi än är och när vi än vill. Lite lustigt är det faktiskt att vi tar detta för givet idag men bara för några år sedan hade vi inte aning om att detta kunde bli en självklarhet. En inte purfärsk med dock ganska talande undersökning visade att över 5% av ALLA iphones har minst 1 sportapp nedladdad så att räkna på hur många såna lurar som sålts hittills kan vi lätt säga det är många många appar därute. Att då tänka sig hur populärt sportsbetting verkligen är kan vi nämna en annan undersökning som kom 2013 och redan då visade det sig att över 34% av alla bets som gjordes i inom sportsbetting online gjordes i, just det, i mobila enheter.

Spela var du vill

Och nu undrar säkert vän av ordning hur i hela fridens namn sportsbetting kunnat bli så stort och populärt i mobilen? Självklart är det för att den har du med dig var du än går och enkelheten att bara behöva klicka en gång för att betta gör att man behöver inte planera sitt spelande längre. Spelar gör du ju var du vill och när du vill samt hur ofta du vill och det är något som spelare gillar väldigt mycket. Sen har det förändrats rätt mycket detta spektakel som kallas sportsbetting för enligt traditionen ska man satsa pengar på en match i fotboll innan den har börjat men nu kan man spela i realtid och detta kallas live-betting. Tennismatcher och såna sporter har sett en enorm ökning av detta spelande men även de andra individuella sporterna har fått jättestort uppsving.